> ## Knowledge Base Index
> Fetch the complete knowledge base index at: https://help.redmenta.com/sitemap.xml
> Use this file to discover available pages before exploring further.
> Pure-Markdown content can be obtained by appending a '.md' suffix to the content URLs listed in the sitemap (without the trailing slash).

# Hogyan osszam meg a feladatlapot kollégáimmal? Hogyan működik az együttműködőkkel való megosztás?

## Oszd meg feladatlapjaidat a kollégákkal, hogy közösen szerkeszthessétek és értékeljétek a feladatlapokat!

Ha szeretnéd megosztani a feladatlapjaidat a kollégákkal, hogy közösen szerkeszthessétek és ellenőrizhessétek a feladatlapokat, lépj az adott feladatsort Megosztás oldalára, és keresd az Együttműködők hozzáadása mezőt. **Fontos, hogy együttműködőket csak a Redmenta előfizetéssel rendelkezők tudnak a feladatlaphoz rendelni.** Ha szeretnél Redmenta előfizetésre váltani, kattints [ide](https://redmenta.com/hu/pricing?seats=1&aiSeats=1&isBusiness=0&isAnnual=1&isAi=0).

![Képernyőkép 2024-05-15 160401](https://storage.crisp.chat/users/helpdesk/website/-/3/6/6/5/3665aac772d0b80/3e1d0855-60d2-4309-aae8-1ea224_5bkrq9.png)

Ha megvan az Együttműködők hozzáadása keresője,  keress rá azokra a kollégákra, akik szintén regisztrált felhasználói a Redmentának, és akikkel szeretnéd megosztani a feladatsort. A keresést elindíthatod a kolléga neve alapján, vagy a pontosabb keresés érdekében a felhasználóneve alapján is rákereshetsz. Ha megtaláltad a keresett felhasználót, egyszerűen kattints a nevére a hozzáadáshoz.

Ha hozzáadtad a kollégákat, mint együttműködők, beállíthatod nekik a szerkesztési szintet is. Ha ezt nem állítod át, alapértelmezetten Szerkesztője lesz a feladatlapnak. Ezt tudod átállítani Felügyelőre vagy Kitöltőre.

**Szerkesztő:** a szerkesztő jogosultsággal rendelkező együttműködő a feladatlap szerkesztésére kap jogosultságot, valamint a feladatlapra beérkező kitöltések is visszanézheti, pontozhatja, jóváhagyhatja.

**Felügyelő:** a felügyelő jogosultsággal rendelkező együttműködő a feladatlap szerkesztésére nem jogosult, de az eredményeket visszanézheti, pontozhatja a kitöltők munkáját, visszajelzést írhat nekik, tehát minden jogosultságot megkapnak, az Eredmények oldal összes funkciójához. Így többek között Excel exportot is készíthetnek, jóváhagyhatnak eredményeket stb.

**Kitöltő:** a kitöltő jogosultsággal rendelkező együttműködő csak kitölteni tudja a feladatlapot, más hozzáféréssel nem rendelkezik.

![Névtelen terv (27)-2](https://24903690.fs1.hubspotusercontent-eu1.net/hub/24903690/hubfs/N%C3%A9vtelen%20terv%20(27)
-2.png?width=688&height=356&name=N%C3%A9vtelen%20terv%20(27)-2.png)

Fontos, hogy az együttműködőkkel megosztott feladatlapok addig lesznek elérhetők a kollégáknak, míg el nem távolítod őket az együttműködők listájából, vagy ki nem törlöd a feladatlapot. Törlés esetén akkor fog törlődni mindenhonnan (az együttműködőknél is) a feladatlap, ha te vagy az eredeti szerkesztője, azaz Te hoztad létre a feladatsort és Te vagy az, aki törölte. Ha együttműködőként törölsz valamit, az eredeti szerkesztőnél és a további együttműködőknél a feladatlap továbbra is elérhető marad. Tehát feladatlapot csak a létrehozója tud véglegesen törölni, és jelenleg nincs olyan opció, hogy a saját fiókjában törli, de az együttműködőknél megmarad a feladatlap.

_Tipp: érdemes szólni az együttműködő kollégáknak, ha törölni szeretnéd az általad létrehozott és velük megosztott feladatlapokat, hogy még előtte leklónozhassák, ha szeretnék. A klónozással másolatot tudnak készíteni a feladatlapodról, ami semmilyen módon nem fog a Te fiókodhoz kapcsolódni. Így az eredeti feladatlapot törölheted, a kollégáidat ez nem fogja érinteni a klónozás után. Nekik ugyanis megmarad a feladatlap másolata, még ha az eredeti törlődik is._

Fontos továbbá, hogy az együttműködőkkel és a tanulókkal való megosztás két külön helyen történik. Eddig az együttműködők hozzáadásáról volt szó, de ha tanulókkal szeretnéd megosztani a feladatlapot, akkor tekerj a Megosztás tanulókkal címhez, válassz ki egy [megosztási szintet](https://help.redmenta.com/hu/tutorial/milyen-megosztasi-szintek-vannak) és add hozzá a Redmentás [tanulókat](https://help.redmenta.com/hu/tutorial/hogyan-lehet-feladatlapot-megosztani-egy-szemellyel), vagy [csoportokat](https://help.redmenta.com/hu/tutorial/hogyan-lehet-feladatlapot-megosztani-egy-csoporttal) a feladatlap megosztáshoz. A tanulók hozzáadása szintén név alapján, vagy a pontosabb keresés érdekében a felhasználónév alapján történik, a képen látható mezőben:

![Névtelen terv (28)-1](https://24903690.fs1.hubspotusercontent-eu1.net/hub/24903690/hubfs/N%C3%A9vtelen%20terv%20(28)
-1.png?width=688&height=537&name=N%C3%A9vtelen%20terv%20(28)-1.png)

A tanulókhoz ugyanazokat a szerepköröket tudod kiosztani, mint az együttműködőknek. **Különbség azonban, hogy az együttműködőkkel akkor is meg lehet osztani a feladatlapot, ha a megosztási szint privát marad.**

Érdemes tehát a tanulókkal és az együttműködőkkel való megosztást minden esetben külön választani. Így ha például szeretnéd a tanulóknál korlátozni a feladatlap láthatóságát, és visszaállítod a megosztási szintet privátra, a kollégáid továbbra is el tudják majd érni, és tudnak dolgozni a feladatlapokkal, míg a diákok nem. Ilyen értelemben a megosztási szintek a tanulókra fognak vonatkozni, hiszen az együttműködők mezőben hozzáadott kollégák a megosztási szinttől függetlenül érik majd el a feladatsort az általad megadott jogosultságokkal.